НАЗК і Світовий банк підписали меморандум про співробітництво

НАЗК і Світовий банк підписали меморандум про співробітництво

Укрінформ
Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков під час зустрічі з віцепрезидентом Світового банку з питань доброчесності (INT) Мугамаду Діогне підписали меморандум про співробітництво.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НАЗК.

“На 10-й сесії Конференції держав-учасниць Конвенції ООН проти корупції голова Національного агентства з питань запобігання корупції провів зустрічі з віцепрезидентом Світового банку з питань доброчесності (INT) Мугамаду Діогне та керівником антикорупційного напрямку Міжнародного валютного фонду (МВФ) Еммануелем Матіасом. Зокрема НАЗК та Світовий банк підписали меморандум про співробітництво”, - ідеться у повідомленні.

Як зазначив голова НАЗК, “Україна розробила Антикорупційну стратегію та покроковий план з її виконання — Державну антикорупційну програму до 2025 року. Виконання передбачених ними заходів на всіх рівнях вже дає результати. Верховна Рада України відновила обовʼязок подавати електронні декларації для всіх посадовців, демонструючи повну прозорість попри війну”.

“Україна здатна гарантувати прозорість та підзвітність у процесах, пов’язаних з отриманням допомоги зараз та під час відбудови. Підписання цього меморандуму - ще одне свідчення довіри до нашої держави”, — заявив Новіков.

Він також поінформував віцепрезидента Світового банку про можливість відслідковувати прогрес виконання Україною Державної антикорупційної програми (ДАП) за допомогою Інформаційної системи моніторингу реалізації державної антикорупційної політики, яка також доступна англійською мовою.

Під час зустрічі з представником Міжнародного валютного фонду Новіков розповів про останні досягнення України в антикорупційній сфері.

Читайте також: Закон про лобізм необхідний, щоб бачити впливи на депутатів - очільник НАЗК

Йдеться, зокрема про нещодавно ухвалені Верховною радою України законопроєкти про розширення штату Національного антикорупційного бюро України, посилення незалежності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та збільшення повноважень НАЗК.

“Україна зараз демонструє внутрішню єдність не тільки борючись з ворогом, але й працюючи над розбудовою системи доброчесності, а отже, і ефективності усієї держави”, — зазначив очільник НАЗК.

Представник МВФ відзначив прогрес України та підкреслив важливість забезпечення повної незалежності антикорупційних інституцій в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, НАЗК затвердило новий перелік посад з підвищеним рівнем корупційних ризиків.

Фото: НАЗК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-