ЗСУ передали арештовані автівки родичів Медведчука та Козака на мільйон доларів

ЗСУ передали арештовані автівки родичів Медведчука та Козака на мільйон доларів

Фото, відео
Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань передали на потреби однієї із бригад Збройних сил України 17 автомобілів, арештованих у родичів обвинувачених у державній зраді колишніх народних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

«Вартість транспортних засобів складає 1,1 млн доларів США. Зокрема передано 12 вантажівок, автокран, мікроавтобус, фургон та два позашляховики», - йдеться в повідомленні.

Ці транспортні засоби належали підприємству родичів Медведчука та Козака, причетних до фінансування збройної агресії Росії проти України. Вони також є суб’єктами кримінального провадження щодо незаконного видобутку піску на двох кар'єрах у Львівські області.

За клопотанням ДБР у квітні 2022 року на ці автомобілі було накладено арешт у межах розслідування кримінального провадження за підозрою у зловживанні владою та порушенні правил охорони або використання надр (ст. 364, ст. 240 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Медведчука позбавили статусу академіка правничих наук

Як повідомляв Укрінформ, суд за матеріалами СБУ наклав арешт на акції Оксани Марченко - дружини Медведчука - у семи підприємствах припортової інфраструктури в Одеській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-