Асоціація родин захисників «Азовсталі» підготувала ролик про 86 днів спротиву українських героїв

Асоціація родин захисників «Азовсталі» підготувала ролик про 86 днів спротиву українських героїв

Укрінформ
Асоціація родин захисників "Азовсталі" підготувала відеоролик про 86 днів спротиву і нескореності та рік полону українських героїв.

Відео про незламність українських захисників Маріуполя і про те, що досі 1900 військових перебуває в російському полоні, можна переглянути у  Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

"86 днів спротиву і нескореності, про які дізнався увесь світ. Вони боролися за нас. Тепер наша черга боротися за них!", - йдеться у дописі під відео.

Асоціація родин захисників "Азовсталі" нагадує, що більше ніж 1900 військових Маріупольського гарнізону і досі залишаються у російському полоні, з яких – більш як 700 бійців «Азову».

"Ми не маємо права про них забути. І зробимо все, аби кожен захисник повернувся додому", - зазначається в дописі.

У відео представлені незабутні і болісні кадри майже тримісячної оборони "Азовсталі" без їжі, води та медикаментів. Упродовж майже трьох місяців агресор безперервно обстрілював приазовське місто ракетами з гаубиць, танків, кораблів та авіації, використовували заборонені фосфорні бомби і, ймовірно, надпотужні авіабомби ФАБ-1000 та ФАБ-3000.

Читайте також: Місію ООН з розслідування трагедії в Оленівці не відновлять до деокупації - Катерина Прокопенко

Завдяки мужності захисників "Азовсталі" вистояли інші міста на лінії фронту. Про відважну боротьбу українців дізнався увесь світ.

20 травня 2022 року гарнізон у Маріуполі вийшов у почесний полон заради порятунку поранених і гідного поховання тих, хто загинув на "Азовсталі".

Частина захисників уже повернулась додому. Частина загинула в Оленівці. Але понад 1900 захисників досі залишаються в російському полоні, з них близько 700 бійців полку "Азов". 365 днів вони без зв'язку з рідними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-