Україна не каратиме жителів тимчасово окупованих територій за паспорти РФ - Лубінець

Україна не каратиме жителів тимчасово окупованих територій за паспорти РФ - Лубінець

Єдині новини
Укрінформ
Україна не буде карати громадян, які не змогли виїхати з тимчасово окупованих територій та отримали російські паспорти задля виживання.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець, передає Укрінформ.

"Якщо ви за різних підстав не можете виїхати, а для того, щоб вижити, вас змушують отримати російський паспорт - беріть і виживайте. Головне - ми як держава не визнаємо цей паспорт, ми в жодному разі не будемо карати за саме наявність російського паспорта у громадянина України. Ми робили окремий аналіз судових вироків, які виносяться щодо колабораційної діяльності. Там немає жодної людини, яку покарали б просто за наявність російського паспорта. За участь в органах влади, за складання списків українських активістів, українських дітей для депортації - за це ми будемо карати", - сказав Лубінець.

Читайте також: На Луганщині загарбники змушують випускників шкіл отримувати паспорти РФ

Як повідомляв Укрінформ, Лубінець підтвердив факти примусового переселення українців, в тому числі дітей, з Херсонської та Запорізької областей у тимчасово окупований Крим.

За словами омбудсмана, росіяни роблять це для того, щоб створити "живий щит" навколо своїх військових об'єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-