В Україні стартувала адвокаційна кампанія «Звільнити без умов та обмінів»

В Україні стартувала адвокаційна кампанія «Звільнити без умов та обмінів»

Укрінформ
В Україні стартувала адвокаційна кампанія “Звільнити без умов та обмінів”, покликана привернути увагу суспільства та міжнародних інституцій до проблеми викрадення цивільних українців армією рф.

Як передає Укрінформ, про це Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомив у Телеграмі.

“Мета кампанії “Звільнити без умов та обмінів” - об’єднати зусилля всієї міжнародної спільноти заради звільнення цивільних ув’язнених внаслідок російської агресії на території України. Адже систематичні викрадення цивільних, їхня депортація з території України, зокрема й дітей є одним з найбільших злочинів росії та чіткою ознакою геноциду”, - ідеться у повідомленні.

Під час офіційного відкриття кампанії учасники обговорили передумови та фактори звільнення всіх цивільних заручників.

Крім того під час заходу був презентований артпроєкт “В’язні сумління”, а також відбулася прем’єра стрічки “Голос Вікторії: щоденник викраденої вчительки”.

На відкритті кампанії, окрім представників Координаційного штабу та правозахисників, також були присутні визволені бранці кремля. Зокрема врятована з полону вчителька із Броварів Вікторія Андруша та відомий релігієзнавець Ігор Козловський.

Читайте також: За рік окупації у полон росіян потрапили понад 1 000 жителів Мелітополя

Головна ідея започаткованої кампанії - закликати світ потужніше тиснути на росію з вимогою негайного звільнення усіх цивільних заручників без жодних умов, як того вимагають Женевські конвенції та міжнародне право.

Як повідомляв Укрінформ, 27 лютого віцепрем’єр-міністр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук обговорила із комісаром Ради Європи з прав людини Дунею Міятович питання українських цивільних заручників у російському полоні.

Фото: СБУ, ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-