На Головпоштамті урочисто погасили марки «Воїни світла. Воїни добра»

На Головпоштамті урочисто погасили марки «Воїни світла. Воїни добра»

Фото, відео
Укрінформ
У Києві на Головпоштамті відбулася урочиста церемонія спецпогашення марок поштового блоку "Воїни світла. Воїни добра" штемпелем "Перший день".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, участь у заході взяли Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський, представники енергетичної та інфраструктурної галузей.

"Енергетичний фронт не менш важливий, ніж фронт військовий, ніж будь-який інший фронт, на якому сьогодні знаходяться українці й українки, відстоюючи нашу свободу і незалежність. Ми глибоко вдячні людям, які дивують цілий світ тим, що після 14 масованих ракетних обстрілів, ціллю яких була переважно енергетична інфраструктура, після сотень дронів ми сьогодні маємо можливість мати світло, тепло", - підкреслив Шмигаль.

Глава уряду назвав подію погашення марок, присвячених енергетикам і працівникам інфраструктури, символічною.

"Це один з маленьких елементів нашої спільної вдячності всім людям, які воюють на енергетичному фронті", - зазначив Прем'єр-міністр.

У свою чергу очільник Укрпошти пояснив, що "Воїни світла. Воїни добра" є першою маркою, випущеною цього року.

"Марка вже стала символом боротьби України, тому було дуже важливо обрати першу марку, як ми всі сподіваємось, переможного року. І ми дійсно знаємо, що сьогодні маємо світло, зв'язок, крім наших хлопців та дівчат із ЗСУ, завдяки оцим хлопцям, які стоять поруч - це зв'язківці, дорожники, енергетики, комунальники, працівники водоканалів. Тому мені здається дуже доречним, що перша марка цього року присвячена саме їм", - наголосив Смілянський.

Читайте також: Дні без відключень світла доводять професійність наших енергетиків - Президент

На пошті розповіли, що кожну марку блоку "Воїни світла. Воїни добра" названо на честь професій, які тримають енергетичний фронт: дорожників, зв'язківців, енергетиків, водопостачальників та газовиків.

Після церемонії спецпогашення відбулося нагородження відзнаками Кабінету Міністрів працівників енергетичної та інфраструктурної галузей України, зокрема годинниками Прем'єр-міністра, "за вагомий особистий внесок у забезпечення сталої роботи енергетики України в очах воєнного стану, сумлінну працю та високий професіоналізм".

На Головпоштамті урочисто погасили марки "Воїни світла. Воїни добра" / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Як повідомлялося, АТ «Укрпошта» 15 лютого ввела в обіг поштовий блок «Воїни світла. Воїни добра», присвячений працівникам спеціальних служб, які ліквідовують наслідки ракетних обстрілів та відновлюють інфраструктуру міст та сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-