Українська освіта у післявоєнний період має бути конкурентоспроможною – Зеленський

Українська освіта у післявоєнний період має бути конкурентоспроможною – Зеленський

Фото
Укрінформ
Українська вища освіта у післявоєнний період повинна бути конкурентоспроможною.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав під час зустрічі зі студентами та викладачами Київського національного університету імені Тараса Шевченка, в якій також брав участь колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП

«Мені здається, найголовніше, коли будь-яка держава хоче такого студента, хоче такого фахівця. Знань достатньо, щоб бути вільним. Це дуже важливо: не шукати роботу, а бути вільним, щоб за тобою ходив бізнес або державні інституції», - зазначив глава держави.

Читайте також: Освіта при свічках: оцінки ситуації та необхідність компенсацій

Президент уточнив, що освіта також має бути актуальною та відповідати потребам сьогодення, при цьому без втрат освітніх стандартів і надбань. У цьому контексті він зауважив, що саме війна продемонструвала Україні, в яких сферах час модернізуватися. 

Зокрема, ракетні атаки вказали на потребу захисту та переформатування електромереж, кібератаки – на важливість захисту фінансових інституцій, а блекаути – на необхідність розробки та впровадження технологій, які працювали б навіть за умови повного відімкнення. 

«Ось що я маю на увазі, коли кажу, що освіта повинна бути конкурентоспроможною та сучасною. Ми повинні знати, що ми не зможемо більше жити так, як жили. І ми повинні побудувати державу, яка буде зразком безпеки. І мені здається, у нас для цього є всі шанси», - додав Зеленський.

Зеленський Джонсон студенти зустріч. Фото: ОП

Як повідомляв Укрінформ, під час візиту до України колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон відвідав Бучу та Бородянку в Київській області. 

Президент України Володимир Зеленський поінформував британського політика про ситуацію на передовій та відзначив його активну публічну підтримку України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-