Міжвідомча комісія вивчить, як використовується держмайно в Нижній лаврі - Ткаченко

Міжвідомча комісія вивчить, як використовується держмайно в Нижній лаврі - Ткаченко

Укрінформ
Наступного тижня збереться міжвідомча комісія, аби з'ясувати, яким чином релігійні організації використовують державне майно, зокрема в Києво-Печерській лаврі.

Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив у ефірі телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«Була укладена угода за часів Януковича стосовно безстрокового користування Нижньою лаврою УПЦ (МП), здається, у 2013 році. Але наступного тижня має розпочати роботу міжвідомча комісія, аби дослідити, яким чином релігійні організації використовують державне майно, у першу чергу в Лаврі», - сказав Ткаченко.

Він нагадав, що цю безстрокову угоду було укладено урядом Миколи Азарова. Окрім того, на 49 років було укладено угоду з УПЦ (МП) щодо Свято-Успенської Почаївської лаври.

Читайте також: Ткаченко: Держава безплатно не передаватиме релігійним організаціям майно в довгострокову оренду

«Святогірська лавра належить до Донецької обласної адміністрації, і там, відповідно, інше рішення. Наскільки я пам'ятаю, там також безстрокова оренда або користування. Тому в кожному з цих випадків потрібно приймати цивілізовані європейські, прозорі рішення. Так само як нами було прийнято рішення стосовно припинення користування щодо Успенського собору та Трапезної церкви», - підкреслив міністр.

Як повідомлялоя, предстоятель ПЦУ 7 січня вперше провів богослужіння в Києво-Печерській лаврі. Воно стало можливим після того, як держава повернула у свою власність Свято-Успенський собор і Трапезну церкву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-