Від домашнього насильства в Україні щороку гинуть 600 жінок – Лубінець

Від домашнього насильства в Україні щороку гинуть 600 жінок – Лубінець

Укрінформ
Щороку в Україні, за інформацією Програми розвитку ООН (ПРООН), в результаті домашнього насильства гинуть 600 жінок.

Як передає Укрінформ, про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив у Телеграмі.

Він нагадав, що 25 листопада – Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Його оголосила Генасамблея ООН у 1999 році.

"За інформацією ПРООН, від фізичного домашнього насильства в Україні страждає близько 2 мільйонів людей. Статистика говорить, що у понад 80% це насильство чоловіків щодо жінок. Щороку від домашнього насильства гинуть 600 українських жінок", - зазначив Лубінець.

Він підкреслив, що жінки у всьому світі зазнають фізичного, психологічного, економічного, сексуального насильства. І найчастіше боротьба з цим – це ходіння по колу, адже після умовного "примирення" з кривдником той у більшості випадків повертається до насильства.

"Тож важливо усвідомити — про проблему не треба мовчати! Жертвам варто звертатися за допомогою до поліції та інших компетентних органів. Кривдник має понести покарання", - наголосив Лубінець.

Читайте також: Комітет ООН визнав досягнення України у сфері гендерної рівності

Він нагадав, що символом проти всіх форм насильства над жінками стала біла стрічка. "Вона символізує намір ніколи не чинити, не сприяти чи не залишатися байдужими до насильства", - зауважив омбудсмен.

Як повідомляв Укрінформ, Рада Європи працює над посиленням допомоги жертвам сексуального насильства внаслідок війни в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-