Розробив «квадрокоптерний міношукач»: українця Клименка визнали найкращим студентом світу

Розробив «квадрокоптерний міношукач»: українця Клименка визнали найкращим студентом світу

Відео
Укрінформ
Українець Ігор Клименко став цьогоріч найкращим студентом світу за версією престижної Всесвітньої премії Chegg.org 2022 Global Student Prize.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі організаторів премії.

«Ігор Клименко, студент з України, який захоплюється підвищенням обізнаності та вирішенням глобальної проблеми наземних мін, розробив «квадрокоптерний міношукач». Ігоря оголошено переможцем Chegg.org 2022 Global Student Prize 2022», - йдеться у пресрелізі.

Він також отримав 100 000 доларів за те, що «справив реальний вплив на навчання, життя своїх однолітків і на суспільство загалом».

Зазначається, що сам Ігор нині навчається на фізико-математичному факультеті у КПІ імені Ігоря Сікорського у Києві.

У Міністерстві освіти і науки розповіли деталі про розроблений Клименком коптер.

"Хлопець зробив інноваційний винахід, поєднавши безпілотник з міношукачем. Коптер дистанційно віднаходить вибухонебезпечні предмети завдяки електромагнітному й оптичному дослідженню поверхонь. Може знаходити різні типи мін і передавати точні координати знайдених об’єктів саперам", - йдеться в повідомленні.

МОЗ зазначає, що у квітні студент КПІ долучився до програми UF бізнес-інкубатора МАН - Startup Beginner, щоб удосконалити свій прототип коптера-міношукача. За місяць, згідно з повідомленням, він продовжив навчання на дорослій програмі UF - Empowering Future Entrepreneurial Ukraine та отримав стипендію €5 000 від фінської інвестиційної компанії Ministry of Good Spirit для мотивації та подальшої роботи над коптером.

"Це потребувало багато роботи і часу, але тепер я отримав доступ до світового ком’юніті та можливість співпрацювати з великими інвесторами та людьми по всьому світу! А також – стипендію у $100 000! Я абсолютно впевнений, що більшу її частину витрачу на розроблення дрона!», – сказав Ігор.

Хлопець, який поповнив список 100 кращих студентів світу, прагне масово виробляти свій винахід, а також залучити якомога більше компаній та організацій, щоб інвестувати в готовий продукт і розповсюдити його для допомоги своїй країні.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний конгрес математиків (МКМ) оголосив українку Марину В'язовську лауреатом найпрестижнішої математичної нагороди - Філдсівської премії 2022 року (медаль Філдса).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-