Заступника гендиректора ЧАЕC перевіряють на причетність до захоплення станції росіянами

Заступника гендиректора ЧАЕC перевіряють на причетність до захоплення станції росіянами

Відео
Укрінформ
Державне бюро розслідувань перевіряє можливу причетність заступника генерального директора Чорнобильської атомної електростанції до захоплення АЕС російськими військовими наприкінці лютого.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

У березні працівники ДБР спільно із СБУ затримали посадовця, який самовільно залишив місце служби в умовах воєнного стану та переховувався на території Закарпатської області. Йому повідомили про підозру в дезертирстві (ч. 5 ст. 407 Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Військовослужбовець втік зі станції і не забезпечив фізичний захист об’єкту, що прямо входило в його функціональні обов’язки. У ході слідства працівники ДБР перевіряють можливу причетність посадовця до проведення підривної діяльності проти України. Зокрема вони мають встановити, чи сприяв він військовим росії у захопленні ЧАЕС наприкінці лютого.

Працівники ДБР у взаємодії з працівниками СБУ провели обшуки в адміністративних приміщеннях ЧАЕС. Низка обшуків проведена і за місцем проживання фігуранта. Під час слідчих дій вилучено документи і цифрові носії інформації. Також слідчі провели допити свідків. Заплановано проведення судової психологічної експертизи та допити посадових осіб ЧАЕС.

За результатами проведених слідчих дій вирішуватиметься питання щодо повідомлення посадовцю про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 ККУ).

Процесуальне керівництво здійснює Закарпатська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері.

Читайте також: В Україні вийде документальний фільм про захоплення ЧАЕС російськими військами

Як повідомляв Укрінформ, з 24 лютого по 31 березня всі об’єкти ДСП "Чорнобильська АЕС" та об’єкти у зоні відчуження були захоплені військовими підрозділами російської федерації. 31 березня загарбники залишили територію промислового майданчика ЧАЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-