В НАЗК пояснили, чому поки неможливо конфіскувати майно та активи Медведчука

В НАЗК пояснили, чому поки неможливо конфіскувати майно та активи Медведчука

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції не може конфіскувати майно та активи Віктора Медведчука - це стане можливим тільки у випадку ухвалення Верховною Радою проєкту закону 7194.

Відповідну заяву оприлюднив глава Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков, передає Укрінформ із посиланням на 24-й канал.

"Активи Віктора Медведчука можна буде конфіскувати у разі ухвалення Верховною Радою на цьому тижні законопроєкту 7194. Наразі закон не дає такої можливості. Тому ці активи на мільярди гривень не конфісковані", – розповів Новіков.

Саме цей проєкт закону передбачає серед іншого й "удосконалення правового механізму вилучення заблокованих підсанкційних активів".

Читайте також: ДБР продовжить розслідувати дві справи Медведчука

Як повідомлялося, 27 лютого стало відомо, що народний депутат Віктор Медведчук, підозрюваний у державній зраді, втік з-під домашнього арешту.

Читайте також: Картини, яйця Фаберже та зброя: поліція провела обшуки у будинках Медведчука

Суд обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в межах двох кримінальних справ - щодо видобутку нафти і газу в Чорному морі й стосовно сприяння діяльності терористичної організації через поставки вугілля з тимчасово окупованих територій Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-