ВР визначила строк проходження військової служби для іноземців та осіб без громадянства

ВР визначила строк проходження військової служби для іноземців та осіб без громадянства

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон, який визначає строк проходження військової служби для іноземців та осіб без громадянства.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт парламенту, за документ «Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо окремих питань проходження військової служби іноземцями та особами без громадянства» (№7242) проголосували 357 народних депутатів.

Закон передбачає, що для військовослужбовців-іноземців та осіб без громадянства, які приймаються на військову службу в Україні за контрактом і призначаються на посади, встановлюються такі строки служби: для осіб рядового складу – 3 роки, для осіб сержантського і старшинського складу – від 3 до 5 років.

Читайте також: ВР схвалила заяву про забезпечення захисту прав журналістів під час війни

Зазначається, що під час дії особливого періоду (з моменту оголошення мобілізації – протягом строку її проведення, який визначається рішенням Президента України, та з моменту введення воєнного стану – до оголошення демобілізації) військовослужбовцям із числа іноземців та особам без громадянства, які проходять військову службу за контрактом, гарантується можливість припинення контракту за власним бажанням.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап восьмирічної війни проти України. Ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст та селищ, жорстко катує і вбиває мирне населення.

6 березня Міністерство оборони України разом з IT-волонтерами створили сайт для прийому заявок на вступ до International Legion for the Territorial Defence of Ukraine.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-