У Маріїнському палаці з’явилася Біла зала Героїв України

У Маріїнському палаці з’явилася Біла зала Героїв України

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський у Маріїнському палаці вручив ордени «Золота Зірка» військовослужбовцям ЗСУ - Героям України та членам родин військових, які відзначені цим званням посмертно, й анонсував, що відтепер зала для прийому іноземних лідерів називатиметься Білою залою Героїв України.

Про це він розповів у відеозверненні, передає Укрінформ.

«Тепер саме в Маріїнському палаці, у Білій залі, у якій ми завжди приймаємо глав іноземних держав, будуть відбуватися такі важливі церемонії. Ми будемо демонструвати щоразу, що наші захисники й захисниці заслуговують на повагу й пошану на найвищому рівні. А Біла зала Маріїнського палацу віднині буде називатись Білою залою Героїв України», - зазначив Зеленський.

Він поінформував, що у вівторок у цій залі вручив ордени «Золота Зірка» військовослужбовцям Збройних сил України, яким присвоєно звання Героя України, та членам родин військових, які відзначені цим званням посмертно.

Також Президент передав орден «За мужність» родині загиблого фоторепортера Макса Левіна, який був підло вбитий загарбниками на Київщині.

«За життя він зробив вагомий внесок у те, щоб ми всі бачили й знали, що відбувається в нашій країні», - розповів про загиблого фотокореспондента глава держави.

Читайте також: Президент нагородив військових Зірками Героїв, двох - посмертно

Також він поінформував, що традиційно перед записом вечірнього звернення підписав укази про відзначення 292 українських військових державними нагородами, із них 57 – посмертно.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська російських загарбників обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Українські сили оборони гідно дають відсіч ворогу, звільнили захоплені росіянами населені пункти Київщини та частково Сумщини й Чернігівщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-