Влада робить усе можливе, щоб і на окупованих територіях виплачувались пенсії - Шмигаль

Влада робить усе можливе, щоб і на окупованих територіях виплачувались пенсії - Шмигаль

Укрінформ
Влада робить усе можливе, щоб і на тимчасово окупованих територіях пенсіонери отримували виплати, які раніше доставляла Укрпошта.

 Про це в інтерв’ю НВ заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

"Звісно, там, де є окупація, проблема існує. Не можна говорити, що там усе райдужно. Там, де ми можемо платити на картки, найпростіше: у людини є картка, ми на неї перераховуємо. Коли у людей нема картки, коли пенсію привозила Укрпошта, там є проблема. Ми намагаємося доставляти готівку в ті міста і містечка, які під окупацією або в оперативному оточенні. Це величезні складнощі і ризик для тих людей, які здійснюють цю роботу. Відкрито зробити це неможливо, це йде неофіційним закритим способом", - сказав Шмигаль.

Він додав, що влада робить усе можливе, щоб допомогти нашим людям.

Читайте також: Через напад росії український бюджет втрачає майже ₴2 мільярди на день – Шмигаль

Відповідаючи на запитання, за які кошти держава відбудовуватиме зруйноване житло, Шмигаль зауважив: "Тут ми повертаємося до націоналізації і конфіскації російських активів і підтримки наших партнерів".

Також він нагадав, що держава гарантує людям повернення їхнього житла, якщо воно було зруйновано, і для цього відкрили реєстрацію в Дії, де кожен може це зафіксувати.

"І Президент, і уряд пообіцяли вже людям, що ми будемо відновлювати все житло, втрачене через агресію росії, яке було зруйноване окупантами і агресорами. Держава віднайде засоби: за рахунок конфіскації російського майна, конфіскації заморожених активів, підтримки наших партнерів, ми це будемо робити", - наголосив Шмигаль.

Глава уряду також розповів, що сьогодні його життя зосереджено лише на війні, коли немає шансу на помилку, не має шансу на затримку, усе має бути вчасно та чітко, бо від цього залежать сотні тисяч життів.

"Звичайно, це покладає величезний тягар відповідальності. Ця відповідальність не дає змоги ні розслабитись, ні нормально спати. Зараз нема днів, усе одно це понеділок, середа чи субота. Просто є один день війни. З точки зору спілкування з оточенням, зі знайомими, з рідними, з друзями — звичайно, його зараз нема. Усе зосереджено на роботі, так само як нема його у тих бійців, які стоять на передовій", - сказав Шмигаль.

Він наголосив, що в Україні відпочинку ніхто не хоче, всі хочуть лише перемоги.

Читайте також: Шмигаль назвав джерела відновлення України - репарації, майно рф та допомога партнерів

Як повідомлялося, в Україні за останні три місяці соціальні виплати профінансовані на 78 млрд гривень.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська російських загарбників обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Українські сили оборони гідно дають відсіч ворогу, звільнили захоплені росіянами населені пункти Київщини та частково Сумщини й Чернігівщини.

США, ЄС та низка інших країн запровадили і продовжують запроваджувати санкції проти рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-