Епіфаній порівняв ідеологію «руского міра» з нацизмом

Епіфаній порівняв ідеологію «руского міра» з нацизмом

Укрінформ
Українська держава має захистити громадян від ідеології «руского міра», яка по суті є ідеологією нацизму.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі національного телемарафону заявив предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

«Сьогодні ми отримали дві звістки – радісну про те, що звільнено Київщину, але ми отримали також і жахливі кадри вбивств мирного населення. Це важко навіть пояснити і збагнути - як це вбивають мирних жителів, невинних людей, дітей. І це ще й виправдовують, тому що ми говоримо про ідеологію так званого «руского міра», співтворцем якої і духовним натхненником є очільник московської патріархії Кіріл Гундяєв. Сьогодні ми чули про те, що російський народ є миролюбивим, і чуємо знову про народи Святої Русі. Але ідеологія «руского міра», як бачимо, виправдовує вбивства, насильство, війну, і тому ця ідеологія «руского міра» нарівні з ідеологією нацизму повинна бути відкинутою і засудженою», – наголосив Епіфаній.

Він додав, що це церква, яка благословляє терор, благословляє вбивати практично своїх вірних, тому що в Україні до цього часу є багато тих, які знаходяться в складі російської православної церкви.

«І тому зараз держава покликана захистити українців від впливу цієї ідеології «руского міра» - подібно до того, як були заборонені проросійські канали, які впливали на свідомість українців, також заборонені партії у Верховній Раді. А зараз ми говоримо не про заборону, а про захист українського населення від впливу цієї ідеології. Тому ми покликані захистити українців від подальшого цього інституційного впливу, який має московський патріархат в Україні – бо вони нерозривно пов’язані з російською православною церквою і є її частиною», - сказав митрополит.

Епіфаній констатував, що московський патріархат обмежується мовчанням, там не виправдовують, але й не засуджують війну. Але такі речі, які ми зараз бачимо в Україні, можна порівняти тільки з нацизмом, підкреслив предстоятель ПЦУ.

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України, ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст та сіл.

На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України, ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-