Митрополит Епіфаній: росія прагне «звільнити» Україну від українців

Митрополит Епіфаній: росія прагне «звільнити» Україну від українців

Укрінформ
Предстоятель Православної церкви України Епіфаній вважає масові вбивства мирного населення в українських містах ознакою геноциду.

Як передає Укрінформ, про це митрополит Епіфаній написав у Твіттері.

«Масові вбивства мирного населення - це ознака геноциду. Все те, що можна побачити зараз на Київщині, у Маріуполі, в інших містах і селах України, засвідчує: російський тиран, народ, який його підтримує, та їхнє військо прийшли на нашу землю, щоби «звільнити» Україну від українців», - заявив митрополит Епіфаній.

Як повідомляв Укрінформ, після звільнення Київської області світ облетіли фото убитих російськими загарбниками мирних жителів Бучі, Ірпеня, Гостомеля та інших населених пунктів. Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох з них зв'язані руки, є сліди катувань, вбиті вони пострілами у потилицю.

За даними генпрокурова Ірини Венедіктової, станом на вечір 3 квітня із визволеної від російських загарбників території Київщини вже вивезено 410 тіл мирних жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-