Нова партія L-тироксину для лікування щитовидної залози вже надходить в аптеки - МОЗ

Нова партія L-тироксину для лікування щитовидної залози вже надходить в аптеки - МОЗ

Укрінформ
В аптечні заклади України почала надходити нова партія левотироксину – препарату, що використовується для тиреоїдної терапії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МОЗ.

Так, наприкінці минулого та на початку цього тижня в Україну надійшло понад 213 тисяч упаковок L-тироксину від компанії «Берлін-Хемі», які вже почали розвозити до аптек.

Зокрема в аптеки почали відвантажувати:

L-тироксин у дозуванні 50 мг – 59 760 упаковок

L-тироксин у дозуванні 75 мг – 35 748 упаковок

L-тироксин у дозуванні 100 мг – 75 568 упаковок

L-тироксин у дозуванні 125 мг – 27 060 упаковок,

L-тироксин у дозуванні 150 мг – 15 048 упаковок.

Ще одна поставка L-тироксину від «Берлін-Хемі» очікується наступного тижня.

Разом з тим, дистриб’юторами зі складів компанії «АСІНО» в аптечні заклади здійснюється доставка препарату «Еутирокс», який також містить діючу речовину левотироксин.

Додатково Міністерство охорони здоров’я звернулося до виробника із проханням надати близько 50 тисяч упаковок L-тироксину з різним дозуванням у вигляді гуманітарної допомоги для регіонів, де ведуться активні бойові дії: Донецької, Луганської, Запорізької, Харківської, Херсонської, Миколаївської, Чернігівської, Сумської та Київської областей.

Крім того, військово-цивільними адміністрації закупили 13 325 упаковок препарату виробництва швейцарської компанії «Асіно Фарма», який буде розвезено у регіони, де тривають бойові дії.

Оперативно отримати інформацію про наявність препаратів для тиреоїдної терапії в аптечних закладах можна за допомогою сервісу Tabletki.ua.

Як повідомляв Укріформ, Міністерство охорони здоров’я закликало аптечні мережі не підвищувати ціни на лікарські засоби в період воєнного стану.

У МОЗ нагадало, що про такі ситуації можна інформувати Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів: info@dpss.gov.ua; телефони (050) 230 04 28, (096) 000 98 23; чат-бот у Telegram @derzhspozhivsluzhba_bot.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-