ЦПД оприлюднив добірку фейків, які роспропаганда поширила за минулу добу

ЦПД оприлюднив добірку фейків, які роспропаганда поширила за минулу добу

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО представив добірку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних "вкидів", які російська пропаганда спродукувала за минулу добу.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Фейсбуці.

За даними Центру, керівник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту збройних сил російської федерації провів брифінг щодо "біолабораторій" США в Україні, які нібито заражали птахів вірусами та вивчали шляхи їх міграції до рф.

У ЦПД застерігають: інформація про подібні біолабораторії на території України є фейком.

Заклики "швидко всиновити" врятованих в Україні дітей-сиріт, яких українська влада нібито готова передати у "добрі руки", теж є фейком.

Поширювана в мережі інформація про те, що українська влада покинула Маріуполь, також є неправдою, адже "Маріуполь - тема №1 для Президента і дипломатії".

Дезінформативним є наратив, який поширюють російські засоби масової інформації, про те, ніби світ змінить думку щодо рф через залежність від російських ресурсів.

Маніпуляцією є публічні суперечки за "необхідним сценарієм" ворожих ботів, які створюють ілюзію свободи слова.

Як повідомляв Укрінформ, працівники Центру протидії дезінформації при РНБО України знайшли в соцмережах окупантів навчальні матеріали щодо створення фейків проти України. Зокрема у знайденій статті чітко вказується, як дезінформувати людей, і пояснюється той чи інший прийом з посиланням на нібито знання "української психології".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-