Посол Ізраїлю пояснив, за яких умов відмовлятимуть у в'їзді до країни

Посол Ізраїлю пояснив, за яких умов відмовлятимуть у в'їзді до країни

Укрінформ
Відмова у праві на в’їзд до Ізраїлю надаватиметься лише тим, хто у минулому порушував візовий режим і перебував у Ізраїлі нелегально. Тим, хто має близьких родичів в Ізраїлі, не потрібно заповнювати анкету.

Про це заявив посол Держави Ізраїль в Україні Михайло Бродський у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Він наголосив, що Ізраїль не скасовував дію угоди про безвізовий в'їзд для туристів, а прохання заповнити анкету та отримати дозвіл на виліт є тимчасовим заходом, вжитим терміном на два тижні для того, щоб упорядкувати в'їзд біженців, репатріантів, туристів та інших категорій громадян України до Ізраїлю.

«Відмова у праві на в'їзд надаватиметься лише тим, хто у минулому порушував візовий режим і перебував у Ізраїлі нелегально. Всім іншим буде дозволено в'їхати до Ізраїлю», - зазначив Бродський.

Дипломат додав, що питання про заповнення анкети, а також квоти на приїзд біженців буде розглянуто ще через два тижні.

«Ізраїль готується прийняти десятки тисяч репатріантів з України – по суті, біженців, які мають право на репатріацію згідно із законом про повернення. Ізраїль – єврейська демократична держава, і наш пріоритет – прийом біженців, які мають право на репатріацію. Саме на це буде спрямовано основні ресурси держави», - зауважив він.

Бродський акцентував, що при цьому ті, хто не має права на репатріацію, але має близьких родичів в Ізраїлі, зможуть отримати статус біженця. На них не розповсюджується квота, визначена МВС на найближчі два тижні.

Як повідомлялося, раніше посольство інформувало, що громадяни України не можуть в'їхати до Ізраїлю як туристи, аби перечекати завершення війни. Для в’їзду в країну потрібно подати заявку та отримати дозвіл від МВС Ізраїлю, який надається лише визначеним категоріям громадян.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-