Як дбати про собак під час війни – поради прикордонників

Як дбати про собак під час війни – поради прикордонників

Укрінформ
Державна прикордонна служба опублікувала поради, як дбати про собак під час війни, зокрема рекомендують брати тварин із собою в укриття, поїти за будь-якої можливості й не проводити тренувань.

Як передає Укрінформ, про це Держприкордонслужба повідомляє у Фейсбуці.

"Собаки і війна: як допомогти братам нашим меншим. Від обстрілів російських військ страждають та гинуть мирні громадяни, серед яких – жінки та діти. Але не менше страждають і тварини, які опинилися беззахисними та потребують порятунку", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, радять у разі загрози брати собаку з собою в укриття, поїти собаку за будь-якої можливості, мати запас корму, якщо немає, то дати їжу, яка є.Корм пропонувати невеликими порціями один чи два рази на день.

"Будьте поруч з твариною, так вона буде почуватися спокійніше. Тримайте біля себе на поводі. В разі обстрілу собака отримує величезний стрес і передбачити її поведінку дуже важко. Розмовляйте з собакою, гладьте, щоб заспокоїти її, адже тварини добре відчувають та розуміють, що відбувається. Не проводьте тренування", - зауважують прикордонники.

Наголошується,, що собаці потрібен відпочинок, аби заощаджувати енергію. Радять не тримати собаку в клітці або у вольєрі. У такий складний час він має бути з господарем, а якщо є можливість, не залишайте тварин, адже вони безпорадні без людського піклування.

У Держприкордонслужбі додають, що тварини допомагають долати стрес і закликають берегти себе та братів своїх менших.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-