Кількість дітей-біженців з України перевищила мільйон - UNICEF

Кількість дітей-біженців з України перевищила мільйон - UNICEF

Укрінформ
Кількість українських дітей-біженців, які разом з батьками в пошуках порятунку від російського вторгнення виїхали за кордон, перевищила один мільйон.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне з посиланням на Дитячий фонд ООН (UNICEF).

Зазначається, що більше одного мільйона дітей з батьками виїхали переважно до Польщі, Угорщини, Словаччини, Молдови та Румунії.

"Кількість дітей, які переїжджають, приголомшує, що свідчить про те, наскільки відчайдушною стала ситуація для дітей і сімей в Україні. Діти залишають усе у пошуках безпеки. Це розриває серце", - сказав регіональний директор ЮНІСЕФ по Європі і Центральній Азії Афшан Хан.

Він зазначив, що ЮНІСЕФ у співпраці з партнерами доставлятиме медикаменти у 22 лікарні у п’яти регіонах України, що постраждали від війни. Ця допомога розрахована на 20 тисяч дітей і матерів.

В Україну вже прибули шість вантажівок з майже 70 тоннами допомоги. Вона включає засоби індивідуального захисту, медичні, хірургічні та акушерські набори. Найближчим часом в Україну мають прибути ще три вантажівки з предметами першої потреби. Додаткові постачання перебувають у дорозі з Копенгагена і Туреччини та очікуються найближчими днями.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: CTK Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-