Вступ України до НАТО підтримують 62% українців

Вступ України до НАТО підтримують 62% українців

Опитування
Укрінформ
За останні місяці зріс рівень підтримки вступу України до НАТО та Єврепейського Союзу.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг». 

“62% підтримують вступ України до НАТО. Негативно ставляться до цієї ініціативи 30%. За останні два місяці рівень підтримки вступу до Північноатлантичного Альянсу зріс (наприкінці 2021 року вступ підтримували 55-58% опитаних). За історію спостережень з 2014 року – це найвищий показник позитивного сприйняття інтеграції України до НАТО”, - зазначили організатори дослідження.

Вступ до Євросоюзу підтримують 68%, не підтримують – 24%. Як і щодо НАТО, рівень підтримки вступу до ЄС за останні два місяці зріс і досяг найвищого за історію досліджень з 2013 року показника.

Читайте також: 74% європейців вважають, що ЄС має захищати Україну у разі нападу Росії

“Ідея інтеграції України до західних структур користується більшою підтримкою серед респондентів Заходу та Центру, менше – Півдня. На Сході кількість прихильників вступу до НАТО менша, аніж кількість противників. Щодо ЄС у східних регіонах спостерігається паритет противників та прихильників. За останні кілька років у вікових демографічних групах спостерігається відсутність значних відмінностей у оцінці зовнішньополітичного вектору України”, - підкреслили в групі “Рейтинг”.

Опитування проводилося 16-17 лютого 2022 року серед громадян віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та частини Донецької та Луганської областей . Вибіркова сукупність: 1722 респонденти. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,4%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-