Кабмін затвердив план заходів до Дня єднання

Кабмін затвердив план заходів до Дня єднання

Укрінформ
Уряд затвердив план заходів у рамках відзначення Дня єднання, запровадженого указом Президента Зеленського.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що за ініціативи Президента Володимира Зеленського виплати військовослужбовцям ЗСУ будуть підвищені на 30% уже з 1 березня.

Крім того, до 20% від початку 2022 року зросте грошове забезпечення військовослужбовців Державної прикордонної служби та Національної гвардії (з урахуванням вже прийнятого рішення про підвищення на 10% з 1 лютого). Це передбачено в плані заходів, який уряд схвалив на виконання указу Президента від 14 лютого 2022 р. №53/2022 «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства».

«День єднання має консолідувати українців перед лицем загрози та інформаційного тиску. Уряд продемонстрував свою згуртованість, оперативно напрацювавши план заходів, у якому, зокрема, передбачається підвищення виплат для наших військовослужбовців. Ми очікуємо такої ж консолідації від органів місцевого самоврядування та всього суспільства, адже саме єднання - незламна сила України», - заявив Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль анонсував рішення Кабміну про підвищення зарплат військовим

Серед іншого, план заходів передбачає створення єдиної інформаційної платформи стратегічної комунікації «UAразом» для забезпечення щоденного інформування населення про стан безпекової ситуації, прискорення процесу зі створення системи територіальної оборони, а також проведення у закордонних дипломатичних установах України зустрічі дипломатичних працівників та українських громад.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський оголосив 16 лютого 2022 року Днем єднання.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-