Українські полярники проведуть онлайн-екскурсію станцією «Академік Вернадський»

Українські полярники проведуть онлайн-екскурсію станцією «Академік Вернадський»

Укрінформ
Учасники Української антарктичної експедиції сьогодні, 5 лютого, о 17:00 проведуть онлайн-екскурсію станцією «Академік Вернадський».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє в Інстаграмі Національний антарктичний науковий центр

«6 лютого «Академік Вернадський» відзначатиме свій 26-й день народження, адже саме цього дня 1996 року ми отримали станцію від Великої Британії. Напередодні цієї дати ми хочемо зробити подарунок нашим підписникам і вийти в прямий ефір з Антарктики», - ідеться в повідомленні.

Полярники планують розповісти про життя та роботу на станції, а також показати метеомайданчик, основні приміщення, офіси та легендарний бар «Фарадей».

«Також сподіваємося, що ви зможете почути «віслючкові» привіти від головних наших сусідів - субантарктичних пінгвінів», - сказано в повідомленні.

Читайте також: Українські полярники показали, як пінгвіни вистрибують з води на берег

Екскурсія відбудеться на сторінці НАНЦ в Інстаграмі, а проведе її сисадмін 26-ї Української антарктичної експедиції Ярослав Дозоров.

Як відомо, «Академік Вернадський» (до 1996 року - «Фарадей») - єдина українська антарктична станція. Розташована на мисі Марина, острова Галіндез, за 7 км від західного узбережжя Антарктичного півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-