Розстріл у Дніпрі: у МВС розповіли нові подробиці

Розстріл у Дніпрі: у МВС розповіли нові подробиці

Укрінформ
Під час стрілянини у Дніпрі, влаштованої нацгвардійцем Артемом Рябчуком на території заводу Південмаш, один із поранених ним зміг підняти тривогу. Інші військовослужбовці забарикадували кімнату відпочинку, не впустивши туди стрільця.

Про це на брифінгу у Дніпрі заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не можу обійти (увагою. - ред.) героїзм бійців Національної гвардії, які активно чинили опір правопорушнику і, ризикуючи власним життям, забарикадували приміщення, не даючи, таким чином, поставити під загрозу життя інших військовослужбовців зміни, які перебували в кімнаті відпочинку. А також героїчні дії іншого військовослужбовця, якого було тричі поранено. Тим не менш, він зміг втекти й оперативно повідомити всі чергові служби про сигнал тривоги та розпочати відповідне реагування", - зазначив Єнін.

Читайте також: Родинам загиблих у Дніпрі нацгвардійців виплатять по 1,8 мільйона

Командувач Нацгвардії Микола Балан пояснив, що в кімнаті, куди не зміг потрапити Рябчук, перебувало 8 беззбройних військовослужбовців. Загалом же варта, в якій сталась надзвичайна подія, налічувала 23 військових. З них п'ятеро несли службу на постах, решта перебувала в спальних приміщеннях.

У свою чергу радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян додала, що  до матеріалів кримінального провадження щодо масового розстрілу людей у Дніпрі долучать оприлюднені в ЗМІ відеозаписи про стрілянину і свідчення підозрюваного нацгвардійця Артема Рябчука.

«Усі матеріали, які були оприлюднені, вони будуть долучені до кримінального провадження, а вже наскільки санкціоновано це було зроблено (як саме ці відео потрапили у ЗМІ – ред.), це буде уже з юридичної точки зору розглядатися теж слідством», - сказала вона.

Читайте також: Нацгвардієць Рябчук не тягне на жертву булінгу - радник глави МВС

Радниця також заявила, що не розглядала б відео, на якому Рябчук розповідає про стрілянину, як допит.

«З’ясування, що це за відео, і яка саме процедура на ньому відбувалася, ми дізнаємося про це трішечки пізніше», - уточнила Сапьян.

Раніше у ЗМІ були оприлюднені кілька відеозаписів – на одному з них видно, як відбувалася сама стрілянина, і відео, на якому Рябчука опитують, і він розповідає, що сталося.

Як повідомлялося, 27 січня близько 3:40 у Дніпрі, на території Південного машинобудівного заводу, нацгвардієць застрелив чотирьох військовослужбовців та одну цивільну жінку, ще п'ятеро людей дістали поранення. Стрілок з автоматичною зброєю втік з місця злочину. Близько 9.30 його затримали в м.Підгороднє.

Читайте також: Для Рябчука проситимуть арешт без застави – ДБР

За даними правоохоронців, стріляв у військовослужбовців нацгвардієць Артемій Рябчук з Одещини, 2001 року народження. Наразі слідчі Державного бюро розслідувань повідомили йому про підозру у вбивстві, дезертирстві та викраденні зброї.

Чотирьох із п'яти військовослужбовців, поранених у Дніпрі, прооперували, двоє з них перебувають у вкрай тяжкому стані.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-