У поліції розповіли про стан постраждалих під час акції ФОПів під Радою

У поліції розповіли про стан постраждалих під час акції ФОПів під Радою

Відео
Укрінформ
Після акції учасників руху «SaveФОП» під Верховною Радою 25 січня наразі у лікарні перебувають ще троє травмованих правоохоронців та одна цивільна жінка. 

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Нацполіції України (НПУ) у Фейсбуці.

У відомстві нагадали, що у вівторок у результаті сутички біля Верховної Ради 18 поліцейських отримали тілесні ушкодження, у тому числі - переломи, закриті черепно-мозкові травми та хімічні опіки очей.

«Також зі служби 103 надійшло три повідомлення про звернення із тілесними ушкодженнями трьох учасників акції. За інформацією лікарів, в однієї жінки, яка перебувала в натовпі мітингувальників, діагностовано перелом передпліччя і трьох ребер. На цей час вона госпіталізована і перебуває під наглядом лікарів», - йдеться у повідомленні.

Як поінформувала речниця НПУ Оксана Блищик, також у медичних закладах наразі перебувають троє правоохоронців, які отримали найтяжчі травми унаслідок сутички.

Читайте також: Акція ФОПів під Радою: поліція відкрила справу через інцидент з журналістами

Вона нагадала, що за фактами подій під ВР у вівторок поліція відкрила три кримінальні провадження - за ч. 4 ст. 296 (хуліганство), за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) і за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста) Кримінального кодексу України.

«У рамках трьох розпочатих кримінальних проваджень слідчі проводять усі необхідні слідчі дії, щоб встановити всі обставини подій і надати правову оцінку діям кожного активного учасника», - уточнила речниця Нацполіції.

Читайте також: У МВС спростували смерть учасника акції ФОПів під Радою

Як повідомлялося, 25 січня 2022 року під будівлею українського парламенту розпочалася акція руху «SaveФОП» під назвою «Влада, приймай, або йди геть!», учасники якої протестували проти тотальної фіскалізації.

Мітингувальники, серед іншого, закликали депутатів ВР ухвалити законопроєкти № 5866 (про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо створення умов для розвитку фізичних осіб-підприємців та підвищення прозорості їхньої діяльності), і 5866-1 (про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощення ведення господарської діяльності, підвищення її прозорості та створення умов для розвитку малого бізнесу).

Пізніше під Радою виникли сутички, учасники акції намагались штурмувати Раду.

За даними поліції, у сутичках під Радою постраждали троє ФОПів та 18 силовиків.

Читайте також: ФОПи оголосили свою акцію під Радою безстроковою

Згідно із законодавством, із 2022 року майже всі ФОПи зобов'язані використовувати касові апарати.

Акції підприємців тривають з минулого року. Зокрема, раніше вони вимагали надати їм можливість працювати в умовах карантину.

Рух «#SaveФОП» — український громадський рух, учасники якого виступають за зменшення фінансового навантаження на малий та середній бізнес шляхом продовження для приватних підприємців спрощеної системи оподаткування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-