В Україні запускають електронну чергу «єКордон» та систему «єПасажир»

В Україні запускають електронну чергу «єКордон» та систему «єПасажир»

Укрінформ
В Україні найближчим часом повноцінно запрацює система для онлайн-бронювання дозволів “Шлях” та програма “єКордон”.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив на черговому засіданні уряду, передає кореспондент Укрінформу.

“Продовжиться цифровізація у сфері інфраструктури. Заплановано повноцінно запустити в роботу систему для онлайн-бронювання дозволів “Шлях”. Також планується у промисловому режимі запуск електронно-товаротранспортної накладної та програми “єКордон”, - сказав Шмигаль.

За його словами, окремим проєктом стане запуск інформаційно-аналітичної системи “єПасажир” щодо міжобласних пасажирських перевезень.

“Запуск експериментального проєкту щодо поетапного створення Єдиної державної електронної системи е-нотаріату. Продовження впровадження paperless у сфері охорони здоров’я. Будуть запроваджені нові електронні сервіси для пацієнтів: щодо неонатального скринінгу, донорства крові та її компонентів, електронний рецепт на всі рецептурні лікарські засоби. Розвиток електронних сервісів у дозвільній сфері та у сфері освіти. Цифровізація торкнеться лісової галузі, земельних питань та екологічної політики”, - додав він.

Прем’єр-міністр наголосив на тому, що у 2022 році цифровізація залишається наскрізною реформою. Вона стосуватиметься різних сфер: від нових державних електронних послуг до диджиталізації медицини та соціальної сфери. Крім того, в цей блок входить і розвиток цифрової економіки та спрощення для ведення бізнесу в Україні.

“До кінця року плануємо збільшити до 130 кількість доступних послуг у Дії, зокрема, податкові послуги та послуги для внутрішньо переміщених осіб. Запускаємо по всій країні зміну місця реєстрації онлайн. Працюємо над запуском пенсійних посвідчень у Дії, посвідчень учасників бойових дій. Маємо намір забезпечити покриття мобільним Інтернетом для 90% населення України. Завдяки реалізації проєкту "Інтернет-субвенція" до Інтернету планується під’єднати не менше 1500 сіл та 3000 соціальних закладів у цих населених пунктах”, - зазначив глава уряду.

Як повідомлялося, “єКордон” - проєкт електронної черги на кордоні. Він дозволить заздалегідь зареєструватися в чергу і приїхати на митний пункт на визначений час. Відтак можна буде швидко проходити оформлення на кордоні, а транспортним засобам — не простоювати декілька днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-