На Різдво українським полярникам «колядували» пінгвіни

На Різдво українським полярникам «колядували» пінгвіни

Фото
Укрінформ
Українські зимівники на антарктичній станції "Академік Вернадський", учасники 26-ї Української антарктичної експедиції, відзначили Різдво з кутею та іншими традиційними стравами, а замість колядників були... пінгвіни.

Як передає Укрінформ, про це розповідає Національний антарктичний центр у Фейсбуці.

"Хоч і дуже далеко від дому та родин, але українські зимівники на станції "Академік Вернадський" теж святкують Різдво!" - йдеться у повідомленні.

На Святвечір усі полярники зібралися за святковим столом. "Кухар Артем Ігнатенко з помічниками приготував кутю та інші традиційні страви, щоб якомога більше відтворити домашню атмосферу, за якою вже так скучили наші полярники", - розповіли в центрі.

А 7 січня на всю команду полярників чекав святковий різдвяний обід і "колядники". "Їхню роль на станції виконують пінгвіни, яких на нашому острові кілька тисяч, й усі вони постійно досить голосно кричать. Тож на Різдво полярники жартують, що колядки їм співають пінгвіни", - зазначили в Антарктичному центрі.

На станції є і каплиця - святого Володимира. Однак, через рекордні цьогорічні триметрові замети снігу, вхід до каплиці наразі засипаний кучугурами. "Сподіваємося, що вже скоро погода дозволить відкопати прохід до неї, щоб каплицю могли відвідати всі охочі", - зауважили в антарктичному центрі.

Як повідомляв Укрінформ, учасники 26-ї Української антарктичної експедиції надіслали новорічне відеопривітання з крижаного континенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-