Зеленська розповіла про рік після приєднання до «Партнерства Біарріц»

Зеленська розповіла про рік після приєднання до «Партнерства Біарріц»

Інфографіка
Укрінформ
Україна почала розбудову шелтерів для жертв домашнього насильства, ухвалила Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору, приєдналася до міжнародного партнерства EPIC щодо рівності в оплаті праці та ухвалила закон про декретну відпустку для чоловіків.

Про це написала дружина Президента Олена Зеленська у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

“Рік тому Україна отримала статус повноправної учасниці "Партнерства Біарриц". Тоді ми з вами говорили про початок шляху до встановлення рівних можливостей для всіх. Сьогодні говоримо про те, що зроблено за цей рік у п’яти сферах”, - зазначила вона.

Перша леді розповіла, що у питанні протидії домашньому насильству в Україні було запущено гарячу лінію 1547 та проведено аудит її роботи, виділено субвенцію на розбудову мережі притулків, ухвалено та підписано закон, який урівнює всіх громадян у відповідальності за вчинене домашнє насильство та пришвидшує судовий розгляд відповідних справ.

Також вона зауважила, що в питанні рівної оплати праці Україна приєдналася до міжнародного партнерства EPIC (Equal Pay International Coalition), було розроблено проєкт стратегії щодо зменшення гендерного розриву в оплаті праці, а в питанні інтеграції гендерного компонента в освітній процес створено робочу групу з гендерного аудиту, основним завданням якої є розробка методології та критеріїв гендерного аудиту.

Читайте також: За ініціативи Олени Зеленської розробили план взаємодії міністерств проти домашнього насильства

Крім того, дружина Президента нагадала, що в питанні розвитку інклюзивного та гендерно чутливого публічного простору: ухвалено Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, проведено аудит аеропорту "Бориспіль" з метою розробки стандартів інфраструктурної безбар’єрності, триває розбудова безбар’єрного простору на острові Хортиця, розгорнуто кампанію з безбар’єрності в країні.

Вона також підкреслила, що у сфері реформування законодавства у сфері соціальних відпусток, пов’язаних із народженням дитини та доглядом за нею, було ухвалено закон, відповідно до якого з’явився новий вид оплачуваної відпустки для тат, а також спрощується можливість для чоловіків узяти відпустку для догляду за дитиною до трьох років, у партнерстві запущено роботу восьми "Тато хабів".

Читайте також: Офіс Президента і МЗС перевірили на безбар'єрність, у будівлях починається ремонт

"Зроблено багато, але це лише початок. Держава та всі ми маємо не забувати про головне – заради чого Україна приєдналася до "Партнерства Біарриц". Заради рівних можливостей, прав і свобод для всіх людей”, - резюмувала Олена Зеленська.

Як повідомляв Укрінформ, Україна отримала офіційний статус учасниці Міжнародної ініціативи рівних прав і можливостей "Партнерство Біарріц" у вересні 2020 року. Долучення нашої країни до Партнерства заради миру ініціювала перша леді України в грудні 2019 року.

Читайте також: В ООН говорили про реалізацію гендерної політики в Україні

Національна стратегія зі створення безбар'єрного простору, ініційована Оленою Зеленською, спрямована на створення умов для рівного доступу до публічного простору для громадян із тимчасовою або постійною обмеженою мобільністю, людей з інвалідністю, батьків з візками, людей на візках і т. ін.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-