Обвинувачені у викраденні Луценка і Вербицького вийшли з СІЗО

Обвинувачені у викраденні Луценка і Вербицького вийшли з СІЗО

Фото
Укрінформ
Іван Новотний і Сергій Мисливий, яких обвинувачують у викраденні та тортурах активістів Євромайдану Ігоря Луценка і Юрія Вербицького, вийшли з СІЗО, оскільки суд не продовжив їм запобіжний захід.

Про це у Facebook повідомила журналістка Ольга Худецька, передає Укрінформ.

«Дива поки що не сталося, обидва вийшли», - написала вона у Facebook у ніч на неділю, 8 серпня.

Журналістка нагадала, що обоє обвинувачених тривалий час перебували в розшуку і були затримані лише в березні 2020 року. Продовжити їм запобіжний захід не змогли, оскільки судді Білоцерківського суду, котрі розглядають справу про викрадення Луценка і Вербицького, «вирішили дружно сходити у відпустку».

Читайте також: Викрадення Луценка та Вербицького: двоє обвинувачених у суботу можуть вийти на волю – адвокат

Худецька уточнила, що Новотний вийшов з СІЗО об 00:01 неділі, відразу ж після закінчення терміну дії запобіжного заходу. Мисливому оголосили нову підозру: слідство отримало інформацію про те, що він може бути не тільки виконавцем, але й організатором злочину. Вночі підозрюваному почали обирати запобіжний захід у Печерському суді, але потім в засіданні оголосили перерву до 10:00 ранку.

«Я нагадаю, що один «беркутівець» цього тижня вже спетляв. Тому вихід «тітушок», яких так довго шукали та ледве знайшли, - це така собі історія. Окремо така собі історія - це синхронні виходи суддів на лікарняний для провертання такої схеми», - написала журналістка.

Читайте також: В ОГП прокоментували можливість обвинувачених у справі Луценка і Вербицького вийти з-під варти

Як повідомлялося, голова колегії ГО «Адвокатська дорадча група» Євгенія Закревська поінформувала, що строк дії запобіжних заходів двом обвинуваченим у справі щодо викрадення активістів Майдану Ігоря Луценка і Юрія Вербицького і вбивства Вербицького - Івану Новотному та Сергію Мисливому - у вигляді тримання під вартою закінчується у суботу, і 7 серпня вони вийдуть на волю.

12 березня минулого року у ДБР поінформували, що правоохоронці затримали підозрюваного в участі у злочинній організації, яка викрала активіста Євромайдану Юрія Вербицького та екснардепа Ігоря Луценка. За даними ЗМІ, правоохоронці затримали Новотного.

Читайте також: Суд відповів на звинувачення адвокатів та прокуратури у справі Майдану

До цього, 10 березня минулого року, правоохоронці затримали іншого громадянина, ймовірно причетного до викрадення і вбивства Вербицького та викрадення Луценка.

За даними ЗМІ, ім'я затриманого 10 березня - Сергій Мисливий.

Юрій Вербицький - активіст Революції Гідності, був викрадений разом з народним депутатом восьмого скликання Ігорем Луценком 21 січня 2014 року і вбитий після катувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-