До COVID-вакцинації в Україні долучились 90 приватних медзакладів

До COVID-вакцинації в Україні долучились 90 приватних медзакладів

Укрінформ
В Україні 91 приватний заклад охорони здоров’я та медики, зареєстровані як фізичні особи-підприємці, сформували пункти щеплень або мобільні бригади з імунізації від COVID-19 та вакцинують громадян у різних регіонах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я. 

МОЗ закликає заклади охорони здоров’я всіх форм власності, а також ФОПів, які мають ліцензію на медичну практику, долучатися до створення пунктів щеплень та мобільних бригад з вакцинації проти COVID-19.

Для цього їм необхідно у довільній формі звернутись до підрозділу з охорони здоров’я обласних чи Київської міської державних адміністрацій з проханням внести їх до переліку надавачів медпослуг, залучених до вакцинації від коронавірусної хвороби.

“Необхідно вказати в заявці осіб, відповідальних за запис, облік залишків вакцин, актуальні телефони реєстратур.

Читайте також: У Києві та області центри вакцинації працюватимуть щодня

Підрозділ з охорони здоров’я ОДА або КМДА розгляне запит та, якщо надавач відповідає всім вимогам для проведення вакцинації від COVID-19, попросить Міністерство охорони здоров’я включити його до переліку надавачів медпослуг, залучених до вакцинації від COVID-19.

У разі позитивного рішення надавач медпослуг має укласти договір з Національною службою здоров’я України, яка платитиме за здійснені щеплення. Кошти для цього передбачені у Програмі медичних гарантій на 2021 рік окремим пакетом вакцинації від COVID-19”, - роз’яснюють у МОЗ.

Читайте також: У МОЗ пояснили, чому щепитися від COVID-19 варто будь-якою доступною вакциною

Станом на 5 липня в Україні передбачені 3168 пунктів щеплень пунктів щеплень та 1083 мобільних бригад з імунізації проти коронавірусної хвороби.

Як повідомляв Укрінформ, за 5 липня в Україні зафіксовано 541 новий підтверджений випадок COVID-19 (з них 26 дітей та 11 медпрацівників).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-