Окружний адмінсуд відкрив справу за позовом Моргенштерна до СБУ

Окружний адмінсуд відкрив справу за позовом Моргенштерна до СБУ

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження за позовом російського музиканта Алішера Валєєва (Моргенштерн) до Служби безпеки України щодо внесення його до переліку осіб, які створюють загрозу національний безпеці.

Про це повідомляє пресслужба суду, передає Укрінформ.

"Ухвалою суду від 22 червня позовну заяву було залишено без руху та надано строк для усунення виявлених недоліків. У встановлений судом строк виявлені недоліки позовної заяви позивачем усунуто. Наразі позовна заява та додані матеріали відповідають вимогам КАСУ", - заявили у суді.

В ОАСК додали, що справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

Як повідомлялося, 17 червня ОАСК поінформував про отримання позову від репера Моргенштерна до Служби безпеки України. Позивач просить визнати протиправними дії СБУ стосовно підготовки документів та звернення до Міністерства культури та інформаційної політики щодо внесення громадянина РФ Алішера Валєєва (сценічне ім’я MORGENSHERN) до Переліку осіб, які створюють загрозу національний безпеці.

Читайте також: Репер Моргенштерн позивається до СБУ - хоче отримати дозвіл на в'їзд в Україну

Моргенштерн також просить визнати протиправним та скасувати наказ МКІП, датований квітнем 2021 року, про оновлення відповідного Переліку на підставі звернення СБУ та його оприлюднення на офіційному вебсайті, який доповнено особою Алішера Валєєва.

Крім того, Моргенштерн просить ОАСК витребувати у СБУ постанову про заборону йому в’їзду в Україну.

Читайте також: Україна внесла до «чорного списку» ще трьох російських акторів

У квітні 2021 року за поданням Служби безпеки України реп-виконавця та музиканта Валєєва (Моргенштерна) включено до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці.

Раніше російський виконавець Моргенштерн відмовився від запланованих концертів в Україні.

У 2019 році Моргенштерн під час виступу в Одесі висміяв жалобу за загиблими на пожежі в місцевому коледжі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-