Шкарлет розповів, як набиратимуть студентів у Президентський університет

Шкарлет розповів, як набиратимуть студентів у Президентський університет

Укрінформ
Відбір студентів для навчання в Президентському університеті майбутнього на першому етапі відбуватиметься за результатами зовнішнього незалежного оцінювання.

Про це у програмі "Официальный разговор" телеканалу "Дом" повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, передає Укрінформ.

"Зараз розглядається питання про відбір талантів. Найбільшим привілеєм буде наявність нестандартного мислення, поглиблених знань, креативності, здатності довести, що людина є найкращою. Це найбільший критерій. Ми будемо стартувати з ЗНО як елемента ранжування - з математики або іншого предмету. Але це тільки початок. Це початок, коли з усієї 300-тисячної армії випускників ми оберемо 20 талановитих", - розповів міністр.

За його словами, спочатку за ЗНО відберуть 1-2 тис. осіб.

Читайте також: Шкарлет: в основі Президентського університету закладені три «P»

"Далі будуть інші етапи відбору, щоб виділити 20 осіб, на яких держава покладе велику місію в майбутньому - формувати майбутнє самої ж держави", - додав глава Міносвіти.

Щодо вступу до Президентського університету абітурієнтів з тимчасово непідконтрольних територій, Шкарлет повідомив, що таке питання на цей момент детально не розглядалося.

Читайте також: У Президентському університеті майбутнього буде кластер біотехнологій з клінікою

Як повідомлялося, Володимир Зеленський під час форуму "Україна 30. Освіта і наука" підписав указ про створення Президентського університету майбутнього. В університеті готуватимуть спеціалістів з інформаційної та кібербезпеки, штучного інтелекту, нанотехнологій, аерокосмічної, енергетичних та біотехнологій.

Університет планується побудувати до вересня 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-