У Києві попрощалися з письменником і політиком Володимиром Яворівським

У Києві попрощалися з письменником і політиком Володимиром Яворівським

Фото
Укрінформ
Церемонія прощання з письменником та громадсько-політичним діячем Володимиром Яворівським відбулася в київському Свято-Михайлівському Видубицькому монастирі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу,

"Володимир Яворівський – поборник всього українського. Він любив та захищав українську мову, українську культуру. Це велика втрата для України та всіх нас. Кажуть, що незамінних людей не існує, але Володимир Яворівський незамінний", — розповіла під час церемонії Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Віддати останню шану видатному політичному та культурному діячу прийшли чимало політиків, митців та пересічних громадян, зокрема, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Яворівський помер 16 квітня 2021 року на 79 році життя.

Прощання з Володимиром Яворівським у Києві / Фото: Євген Любімов, Укрінформ

Володимир Яворівський – український письменник, громадсько-політичний діяч, народний депутат I, II, IV-VІІ скликань. Він народився 11 жовтня 1942 року в селі Теклівка на Вінниччині, був одним із засновників Народного руху України у 1989 році. Із жовтня 2001 по листопад 2011 року очолював Національну спілку письменників України. Автор понад 10 романів, понад 20 збірок оповідань, нарисів, повістей. Лауреат Державної премії України імені Тараса Шевченка за повість «Вічні Кортеліси» (1984 рік).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-