Степанов підтвердив, що Індія зупинила експорт вакцини проти коронавірусу

Степанов підтвердив, що Індія зупинила експорт вакцини проти коронавірусу

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляє, що Україна використовує всі можливості для отримання від уряду Індії дозволу на експорт вакцини від коронавірусу.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це він сказав у коментарі журналістам.

"Ми не припиняємо працювати з індійськими партнерами щодо відвантаження законтрактованих і проплачених вакцин AstraZeneca CoviShield. Дійсно, є проблема з отриманням дозволу на експорт вакцин. Ми працюємо по різних каналах, і Прем'єр-міністр, і Президент країни. ...Ми повинні були отримати до кінця березня ще 1,5 млн доз. Ми очікуємо дозволу на експорт вакцин", - сказав Степанов.

Читайте також: «Лекхім» назвав точний час прибуття в Україну вакцини Sinovac

Водночас міністр додав, що є нерозуміння з боку індійського уряду щодо тієї дискусії, яка розпочалася в Україні стосовно вакцини, виробленої на потужностях індійського Інституту сироватки крові.

Як повідомлялося, напередодні стало відомо, що Індія призупинила експорт вакцини від коронавірусу Oxford-AstraZeneca через зростання захворюваності в країні і для задоволення внутрішнього попиту на препарат.

Україна в лютому отримала першу партію вакцини від коронавірусу Oxford/AstraZeneca (Covishield) виробника Serum Institute India - 500 тисяч доз.

Станом на ранок 25 березня в Україні щеплено 155 587 людей, з них отримали 1 дозу – 155 586, завершили вакцинацію (отримали 2 дози) – 1 особа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-