Метою правоохоронців на Банковій було не допустити провокацій - глава УДО

Метою правоохоронців на Банковій було не допустити провокацій - глава УДО

Відео
Укрінформ
Головною метою правоохоронних органів під час акції на підтримку активіста Сергія Стерненка біля будівлі Офісу Президента у суботу, 20 березня, було не допустити провокацій, і її було досягнуто.

Про це сказав начальник Управління державної охорони Сергій Рудь у відеокоментарі, переданому Укрінформу.

«Основна мета правоохоронних органів була не допустити провокацій. У принципі, я вважаю, що ця мета на вчорашній день була досягнута. Стосовно демократії глави держави Володимира Зеленського, думаю, усі пам'ятають 20 травня 2019 року, коли Президент після інавгурації з Верховної Ради пішки через Банкову пройшов через ворота в Офіс Президента і сказав ці ворота більше не зачиняти. Тому всі питання демократичності, у тому числі на вчорашній день, були показані», - зазначив він.

Рудь підкреслив, що згідно з Конституцією кожна людина має право на думку і висловлення, цього ніхто не забороняє й люди можуть приходити на Банкову й демонструвати свою позицію.

Водночас очільник УДО наголосив, що при цьому не можна допускати вандалізму, провокацій, хуліганства, усього того, що, за його словами, було допущено вчора.

"Оцінка буде окремо дана даним подіям. Усі матеріали - фото, відео, інформація УДО буде надана правоохоронним органам для того, щоб проводились слідчі оперативні дії і, я вважаю, винні були покарані", - зауважив Рудь.

Він нагадав також, що станом на вечір суботи, 20 березня, офіційно була затримана одна особа, яка, за його даними, била вікна на центральному під'їзді будівлі ОП, та додав, що про інші питання щодо суботнього інциденту варто звертатися поліції.

Читайте також: Геращенко показав, як вчора били шибки на Банковій

Як повідомляв Укрінформ, увечері в суботу, 20 березня, під Офісом Президента відбулася акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка, під час якої деякі її учасники розписали будівлю протестними написами, розбили вікна вхідних дверей та підпалили табличку на фасаді ОП.

Правоохоронці, яких було багато у кварталах поруч з ОП, у ситуацію не втручалися.

Пізніше поліція заявила, що затримала одного з найагресивніших учасників суботньої акції біля Офісу Президента.

За інформацією правоохоронців, затриманий - уродженець Вінниччини, 1995 року народження, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочину передбаченого ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

23 лютого Приморський райсуд Одеси визнав Сергія Стерненка винним у викраденні людини, розбої та незаконному зберіганні вогнепальної зброї. Суд призначив йому покарання у вигляді 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

До оскарження вироку Стерненку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Водночас Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-