Степанов пояснив, чому поки не вдалося вийти на 10 тисяч COVID-щеплень на добу

Степанов пояснив, чому поки не вдалося вийти на 10 тисяч COVID-щеплень на добу

Укрінформ
Регіони мають не просто вийти на 10 тисяч щеплень на добу, а й надолужити пропущені щеплення

Як передає Укрінформ, про це в розмові з журналістами сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

“Ми провели селектор з головами ОДА, бо це їх відповідальність, координаторами є директори департаментів охорони здоров’я. Їм поставлене завдання, щоб вони не просто вийшли на ті цифри, про які ми говорили, а надолужили ту кількість, яку не зробили.... Я думаю, за цей тиждень ми повинні вийти на ці цифри”, - сказав Степанов.

Читайте також: Зеленський вимагає прискорити вакцинацію проти коронавірусу

Він нагадав, що планувалося робити до 10 тисяч щеплень на добу ще наприкінці минулого тижня, зокрема вийти на цю цифру у п’ятницю, 5 березня. За словами Степанова, було зрозуміло, що такої кількості вакцинацій не буде проведено в наступні три вихідні.

Серед причин, які завадили вийти на рівень 10 тисяч на добу, міністр назвав те, що в деяких регіонах ще не повністю запустили мобільні бригади, які вже сформовані та пройшли навчання, в деяких - з різних причин мобільна бригада відпрацювала тільки один медзаклад.

Загалом, за його словами, мінімальна кількість вакцинацій, яку за добу має зробити одна мобільна бригада, становить 80. МОЗ планує провести перший етап вакцинації виключно мобільними бригадами, заплановано на 22 березня вийти на щеплення 250 тис. людей.

Читайте також: В Україні зробили майже 23,5 тисячі щеплень від «корони»: в яких регіонах найбільше

Як повідомляв Укрінформ, вакцинація від COVID-19 стартувала в Україні 24 лютого, станом на ранок 9 березня першу дозу вакцини отримали 23 480 осіб. Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляв, що МОЗ планує вийти на рівень 10 тисяч щеплень на добу наприкінці минулого тижня.

23 лютого в Україну було доставлено 500 тис. доз вакцини Covishield, розробки Oxford/AstraZeneca, вироблену на потужностях Serum Institute. Поставки були здійснені через міжнародну закупівельну організацію Crown Agents.

До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цієї вакцини. Також очікується поставка 117 тис. доз вакцини Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-