Напад на журналістів

Напад на журналістів "112 Україна": поліція відкрила чотири справи

Укрінформ
Поліція на Харківщині відкрила кілька кримінальних проваджень за фактом нападу на знімальну групу телеканалу "112 Україна".

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області.

"За даним фактом відкрито кримінальні провадження за статтями 171 (перешкоджання законній діяльності журналістів), ст. 293 (групове порушене громадського порядку), ст. 345 прим. (погроза або насильство журналісту) та ст. 347-1 ККУ (умисне знищення або пошкодження майна журналіста)", - йдеться у повідомленні.

За інформацією поліції, після отримання близько 12:55 повідомлення про напад на місце виїхали працівники Золочівського та Дергачівського відділів поліції, на допомогу яким прибули сили спецпризначенців.

Конфлікт між охоронцями лісопереробного підприємства та журналістами виник під час зйомок відеосюжету. Охоронці, застосовуючи силу, перешкоджали руху транспорту знімальної групи, намагалися заволодіти знімальною технікою та завдали тілесних ушкоджень журналісту. Тяжкість травм встановлять за результатами медогляду.

Повідомляється, що поліцейські затримали 30 імовірних учасників конфлікту, вони доправлені до територіальних відділів поліції.

Після опитування учасників конфлікту до правопорушників будуть застосовані заходи згідно з чинним законодавством, запевнили правоохоронці.

Раніше телеканал "112 Україна" повідомив, що 28 серпня в селищі Золочів Харківської області невідомі напали на його групу, яка знімала сюжет про розкрадання лісу: машину групи заблокували і пробили колеса, журналіста Олега Решетняка побили, йому викликали "швидку допомогу".

Читайте також: На Харківщині напали на знімальну групу "112 Україна"

Голова Харківської ОДА Юлія Світлична зажадала негайно і всебічно розслідувати напад на журналістів телеканалу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-