В'ятрович пропонує перенести вихідний з 9 на 8 травня

В'ятрович пропонує перенести вихідний з 9 на 8 травня

Укрінформ
Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович вважає за доцільне перенести вихідний день із 9 травня на 8 травня - День пам’яті та примирення.

Про це він сказав журналістам у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Може залишатися два свята: 8 Травня як День пам’яті та примирення, коли ми разом з усією Європою у європейських традиціях вшановуємо всіх учасників цієї війни, а 9 травня має залишатися Днем перемоги над нацизмом. Але я вважаю вкрай важливим, щоб статус вихідного дня був перенесений саме на 8 травня, для того щоб ми поступово відмовилися від радянських традицій відзначення завершення Другої світової війни, тому що ми прекрасно розуміємо, що ці радянські традиції сьогодні використовує Росія для дестабілізації ситуації в країні”, - сказав В’ятрович.

За його словами, вихідний день 9 травня став підставою для проведення різного роду політичних провокацій і маніпуляцій, які "не мають нічого спільного з вшануванням загиблих учасників цієї війни, з пошаною до живих учасників цієї війни”.

Читайте також: 9 травня у Києві: скільки чекають людей та де перекриють вулиці

“Я переконаний, що жодної якоїсь зневаги до живих ветеранів війни не буде в тому, що буде перенесено цей вихідний день, навпаки — мені здається, що такою зневагою для них є різного року політичні шабаші, свідками яких вони є кожного 9 Травня в країні”, - сказав В’ятрович.

Він додав, що військові паради мають відбуватися лише в один день — День Незалежності України.

Нагадаємо, 8 та 9 травня в Україні, так само як у світі, відзначаються Дні пам’яті та примирення, присвячені пам’яті жертв Другої світової війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-