Поліція просить не приносити на масові акції зброю, газові балончики та зеленку

Поліція просить не приносити на масові акції зброю, газові балончики та зеленку

Укрінформ
МВС застерігає громадян від відвідування масових заходів з предметами, які можуть бути використані як зброя.

Про це на брифінгу стосовно подій біля райуправління поліції в Києві 9 лютого заявив директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Міністерство внутрішніх справ закликає на всі масові заходи приходити без зброї, навіть якщо вона легальна і зареєстрована, без предметів, які можуть бути використані як зброя. Це стосується ножів, навіть якщо вони не є холодною зброєю, без інших предметів, які навіть дозволені до обігу. Це стосується газових балончиків для самозахисту. Все це може бути використано як зброя. І без всіх інших хімічних речовин, починаючи від зеленки і закінчуючи кислотами чи чимось іншим. Все це є на масових заходах, і тенденція показує, що може бути використане як зброя і вже використовується”, - сказав Шевченко.

Читайте також: Поліція звільнила усіх затриманих на Подолі

Як повідомляв Укрінформ, 9 лютого в Києві під час акції "Хто замовив Катю Гандзюк?" було затримано і доставлено до райвідділу поліції групу осіб, у яких, за даними правоохоронців, виявили газові балончики, стартовий пістолет, кастети. Згодом туди ж прибула група підтримки, яка, як стверджують у поліції, влаштувала штовханину та застосувала газові балончики. Поліція заявила, що при “спробі штурму” райуправління було затримано 40 учасників інциденту.

Слідчі розпочали три кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 341 (захоплення державних будівель) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-