Справа бориспільського експреса: Укрзалізниця надасть Нацполіції всі документи

Справа бориспільського експреса: Укрзалізниця надасть Нацполіції всі документи

Укрінформ
В Укрзалізниці заявляють, що готові надати Нацполіції усі необхідні документи у «справі бориспільського експреса» навіть без ухвали суду і закликають правоохоронців якомога швидше провести розслідування.

Про це повідомляє прес-служба АТ "Укрзалізниця".

"Укрзалізниця надасть Національній поліції документи у справі про розслідування можливих зловживань з боку підрядника, що залучався до будівництва сполучення Київ – Міжнародний аеропорт «Бориспіль» навіть без ухвали суду, як того вимагає законодавство. Оскільки інсинуації та недостовірна інформація навколо цієї справи можуть негативно позначитися на діловій репутації компанії, акціонерне товариство закликає представників правоохоронних органів максимально оперативно провести слідчі дії щодо даного кримінального провадження", - зазначається в повідомленні.

В Укрзалізниці запевнили, що для розслідування справи створять представникам Нацполіції всі необхідні умови.

При цьому в компанії зауважили, що переможців тендерів, які проводяться Укрзалізницею та її філіями, визначає державна електронна система ProZorro. Перед укладанням договорів регіональною філією «Південно-Західна залізниця» за закупівлями, щодо яких Національною поліцією ведеться кримінальне провадження, було здійснено всі перевірки, передбачені вимогами Закону України «Про публічні закупівлі». "Всі розрахунки з підрядником здійснювалися лише за умови виконання робіт у повному обсязі згідно з проектною документацією", - підкреслили в Укрзалізниці.

Разом з тим в компанії наголосили, що Укрзалізниця не може нести відповідальності за несумлінні дії контрагентів, які вдаються до послуг фіктивних фірм і так званих «фірм-прокладок». У боротьбі з такими явищами Укрзалізниця розраховує на активну позицію правоохоронних органів та зміни в законодавстві, що посилили б відповідальність за подібні зловживання.

Водночас в Укрзалізниці звернули увагу на те, що навіть здійснення всіх операцій із закупівель через систему ProZorro не убезпечує від роботи з недобросовісними контрагентами. "До торгів системою ProZorro можуть допускатися у тому числі й компанії, які мали проблеми з правоохоронними органами або надавали раніше неякісні послуги чи товари. У разі надання всіх необхідних документів та пропозиції найкращої ціни вони мають всі підстави бути визнаними переможцями торгів", - пояснили в компанії.

Зі свого боку, зазначили в Укрзалізниці, компанія постійно вдосконалює тендерну документацію, щоб забезпечити максимальну прозорість умов конкурсу та якомога ширше коло учасників, контролює роботу членів тендерних комітетів, здійснює комплекс антикорупційних заходів.

Укрзалізниця ще раз наголошує, що сприятиме правоохоронним органам у розслідуванні можливих зловживань компанією-підрядником ТОВ «Рілейд», яка виконувала окремі роботи під час будівництва залізничного пасажирського сполучення Київ – Міжнародний аеропорт «Бориспіль».

Компанія закликає громадськість дочекатися офіційних результатів у даному провадженні та не робити передчасних висновків, що наразі ґрунтуються на недоведених звинуваченнях і шкодять репутації компанії.

Як повідомлялося у ЗМІ, Нацполіція розслідує кримінальне провадження за фактом привласнення та розтрати великої суми державних коштів при будівництві експреса "Київ - Міжнародний аеропорт "Бориспіль".

Читайте також: Укрзалізниця в березні запустить "святкові" поїзди

17 січня Печерський районний суд Києва надав поліції доступ до низки важливих документів для встановлення обставин кримінального правопорушення та осіб, причетних до скоєння злочину.

Залізничне сполучення за маршрутом "Київ - Міжнародний аеропорт "Бориспіль" Укрзалізниця відкрила 30 листопада. Будівництво цього транспортного маршруту велося 9 місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-