Митрополит Епіфаній і глава УГКЦ напрацюють дорожню карту співпраці

Митрополит Епіфаній і глава УГКЦ напрацюють дорожню карту співпраці

Укрінформ
Предстоятель помісної української церкви митрополит Епіфаній та глава УГКЦ Святослав вже провели зустріч та домовитися розробити дорожню карту поглиблення відносин двох церков у різних сферах.

Про це митрополит Епіфаній розповів в інтерв'ю телеканалу Прямий.

"Ми окреслили певний шлях майбутньої нашої співпраці і в подальшому будемо шукати ті точки дотику, які будуть нас об’єднувати. Це - в сфері духовної освіти, в інших сферах нашого буття. Будуть створені відповідні комісії з боку нашої православної церкви і з боку греко-католицької церкви, і ми спільно напрацюємо дорожню карту подальшого співробітництва", - сказав Епіфаній.

Він наголосив, що УГКЦ та УПЦ КП завжди мали спільну мету — працювати заради розвитку української держави, і це є незмінним прагненням.

Читайте також: Глава ПЦУ сказав, з якими представниками Московського патріархату вестиме діалог

Як повідомлялося, голова Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) звернувся до предстоятеля Православної церкви України Епіфанія. Він написав, що від імені своєї церкви простягає руку Епіфанію та усім православним братам й пропонує почати разом шлях до єдності.

Як повідомлялося, 15 грудня в Києві у Софійському соборі відбувся Об'єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія. Саме йому передадуть Томос про автокефалію Православної церкви України 6 січня у Стамбулі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-