На Вінниччині до Єдиної церкви переходять понад 20 парафій

На Вінниччині до Єдиної церкви переходять понад 20 парафій

Укрінформ
На Вінниччині перейти під юрисдикцію Православної церкви України зголосилися понад 20 парафій УПЦ МП.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив керівник прес-служби Вінницької єпархії Православної церкви України протодиякон Владислав Демченко.

«Процес переходу парафій з-під юрисдикції УПЦ МП до Православної церкви України набирає обертів. Наразі можемо говорити про те, що таких церковних громад вже більше двадцяти. Частина вже оформила свої плани юридично, решта ще у процесі. Але щодня нам телефонують і консультуються», - повідомив Демченко.

За його словами, лише упродовж минулих вихідних до ПЦУ перейшли п’ять парафій.

Зокрема, у м. Вінниці до Православної церкви України приєдналася парафія скельного Свято-Троїцького храму, розташованого у колишньому командному бункері радянської армії, у гранітних скелях на березі Південного Бугу. Громада храму майже стовідсотково підтримала свого настоятеля протоієрея Олексія Волкова, відомого у Вінниці місіонера, а також капелана-волонтера, який першим із священиків Вінниччини у 2014 році розпочав регулярні поїздки на схід для підтримки бійців української армії.

До ПЦУ приєдналася й громада найбільшого і найстарішого 120-річного храму Вінниччини - ікони Божої Матері «Всіх скорботних радості», розташованого у головному корпусі Вінницького обласного психоневрологічного диспансеру.

Читайте також: Парафія Московського патріархату на Хмельниччині перейшла до Єдиної помісної церкви

Рішення про перехід під юрисдикцію ПЦУ також ухвалюють і парафії у районах області. Так, 23 грудня вибір на користь Православної церкви України зробила громада храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Махнівка Козятинського району, а також парафіяни з сіл Сальник і с. Гущинці Калинівського району.

Як повідомляло агентство, станом на 21 грудня до ПЦУ на Вінниччині перейшли 4 парафії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-