На власника “євробляхи” відкрили справу за спробу вдарити депутата

На власника “євробляхи” відкрили справу за спробу вдарити депутата

Укрінформ
Поліція відкрила кримінальне провадження стосовно учасника акції «АвтоЄвроСила», що намагався під Радою вдарити депутата.

Про це повідомляє прес-служба столичної поліції.

«Група осіб провокувала бійку біля будівлі парламенту, а один із них намагався вдарити народного депутата. Правоохоронці одразу відреагували на інцидент та відтіснили правопорушника. Його доправили до територіального управління поліції для надання пояснень», - йдеться у повідомленні.

За даними поліції, слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 346 (Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до семи років.

Правоохоронці продовжують забезпечувати правопорядок в урядовому кварталі столиці.

У прес-службі зазначили, що поліція докладає зусиль, аби попередити будь-які конфлікти та провокації. З учасниками акції спілкуються співробітники поліції діалогу. Вони попереджають громадян про відповідальність у разі порушення громадського порядку.

Читайте також: В урядовому кварталі затримали одного з учасників “АвтоЄвроСили”

Як повідомляв Укрінформ, активісти організації «АвтоЄвроСила» в четвер протестують під Верховною Радою. Вони перекрили виходи з території парламенту та закликали Голову Верховної Ради Андрія Парубія продовжити засідання для виконання їх вимог.

Потім вони заблокували проїзд автомобіля на вулиці Шовковичній, який нібито збив одного з учасників акції біля Верховної Ради. Із заблокованого авто вийшов народний депутат Павло Пинзеник.

У цей час народний депутат Оксана Продан давала коментар журналістам, і чоловік, який, судячи з усього є активістом, ймовірно вдався б до якоїсь провокації. Правоохоронці його затримали.

ВР планувала у четвер, 12 липня, розглянути законопроекти №8487 і 8488, які знижують акциз на розмитнення машин і є серед вимог власників авто на єврономерах. Однак на засіданні сьогодні їх так і не розглянули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-