Третій підозрюваний у

Третій підозрюваний у "справі рюкзаків" взяв на себе вину - САП

Укрінформ
Прокурор САП Василь Кричун закрив справи проти сина Авакова та його екс-заступника, оскільки третій фігурант - підприємець Володимир Литвин взяв на себе вину.

Відповідна інформація оприлюднена на сторінці САП у Facebook, повідомляє Укрінформ. 

Зазначається, що детективи НАБУ проводили розслідування щодо Сергія Чеботаря, Олександра Авакова та Володимира Литвина. Під час слідства перевірялась версія про те, що вони за попередньою змовою організували процедуру закупівлі рюкзаків з наперед визначеним переможцем (ТОВ «Дніпровенд») та поставку МВС рюкзаків неналежної якості, чим завдали збитків державним інтересам.

Надалі, з урахуванням зібраної доказової бази, 1 листопада 2017 року Чеботарю, Авакову і Литвину було повідомлено про підозру, а 4 квітня 2018 року - повідомлено про відкриття матеріалів досудового розслідування.

"Разом з тим, ознайомившись з матеріалами провадження, Литвин В.Я. скористався своїм правом та дав показання, що саме він вчинив одноосібно злочин - перемігши на тендері, виготовив неякісні рюкзаки та за підробленими документами поставив їх МВС України, інші підозрювані до цього стосунку не мали та про факт поставки неякісних рюкзаків не знали. Крім того, він пояснив, що готовий відшкодувати завдану шкоду", - йдеться у повідомленні.

У САП вказали, що прокурором також було враховано, що один з ключових свідків обвинувачення не зміг під час допиту в судовому засіданні повністю підтвердити свої показання.

Крім того, за безпосередньої участі одного з адвокатів підозрюваних, було знищено спеціальний засіб, на який вівся запис в кабінеті Чеботаря.

Читайте також: "Справа рюкзаків": НАБУ вважає рішення про закриття непослідовним

"За таких обставин, враховуючи, що доказів, які б поза розумним сумнівом спростували версію Литвина, не здобуто та можливості для їх здобуття вичерпано, прокурором у кримінальному провадженні прийнято рішення про його закриття у частині - щодо Чеботаря С.І. та Авакова О.А", - зазначили у відомстві.

У майбутньому САП планує притягнути до кримінальної відповідальності підприємця Литвина, який визнав факт інкримінованого злочину.

"Таким чином, слідство встановило, що мали місце факти проведення тендеру з визначеним наперед переможцем та поставки неякісних рюкзаків, проте відсутність доказів обізнаності Чеботаря і Авакова з неналежною якістю рюкзаків, унеможливлює притягнення їх до кримінальної відповідальності", - резюмували у САП.

Як повідомляв Укрінформ, у НАБУ вважають непослідовним рішення прокурора САП про закриття кримінальних справ щодо Авакова-молодшого і Чеботаря.

У відомстві нагадали, що в квітні поточного року прокурори САП визнали достатніми докази вини усіх трьох фігурантів справи і відкрили матеріали провадження сторонам захисту для ознайомлення.

Як відомо, 31 жовтня 2017 року НАБУ затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та ще одну особу в рамках розслідування справи про розтрату 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

За версією слідства, зазначені особи причетні до закупівлі у 2015 році за кошти Міністерства внутрішніх справ рюкзаків за ціною, суттєво вищою за середньоринкову. За інформацією досудового розслідування, товар не був поставлений вчасно та, до того ж, не відповідав вимогам, встановленим МВС, внаслідок чого державі було завдано збитків в розмірі понад 14 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-