Запрацював сайт, де можна дізнатися про конкурсні пропозиції вишів

Запрацював сайт, де можна дізнатися про конкурсні пропозиції вишів

Укрінформ
Держпідприємство «Інфоресурс» розробило та ввело в експлуатацію сайт Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

На сайті вступники можуть дізнатися про всі конкурсні пропозиції на бюджетні місця, а також повний  перелік вишів та спеціальностей, повідомила на брифінгу голова ДП "Інфоресурс" Оксана Бєлік, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми розробили та ввели в експлуатацію сайт Єдиної державної електронної бази з питань освіти info.edbo.gov.ua. На цьому сайті є конкурсні пропозиції та заяви, які були подані до даного навчального закладу. Крім цього сайту, є сайт osvita.ua,  з яким технічний адміністратор уклав відповідний договір», - сказала Бєлік.

Так, на сайті info.edbo.gov.ua  є розділ про заклади вищої, професійної та професійно-технічної освіти, де розміщена  загальна інформація про виш, пропозиції по кожній спеціальності в цьому закладі та максимальний обсяг держзамовлення. А також про форму навчання, вид пропозиції та ліцензійний обсяг по кожній спеціальності, предмети, з яких потрібно подати сертифікати ЗНО,  мінімальна вимога до балів сертифікатів ЗНО тощо.

Читайте також: Найбільше держзамовлення - на шкільних вчителів та медиків

Також при виборі вишу та спеціальності можна дізнатися скільки людей вже подали заяви на цю спеціальність та їх конкурсні бали. Таким чином вступники можуть порівняти свої результати та зважити шанси на вступ на обрану спеціальність.

Окрім цього, на сайті є розділ з інформацією про конкурсні пропозиції  закладів вищої освіти, рейтингові списки вступників та рекомендованих до зарахування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-