Порошенко прийняв від ієрархів УПЦ КП та УАПЦ звернення до Варфоломія

Порошенко прийняв від ієрархів УПЦ КП та УАПЦ звернення до Варфоломія

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко провів зустріч з предстоятелями православних церков України.

Глава держави прийняв звернення для передачі Вселенському патріарху Варфоломію про надання українській церкві томосу про автокефалію, повідомляє прес-служба Порошенка.

Зазначається, що Святійший патріарх київський і всієї Руси-України Філарет офіційно передав Президенту звернення про надання українській церкві автокефалії, підписане усіма архієреями УПЦ КП.

"Я думаю, дуже багато років мільйони українців мріяли про те, щоб Господь послав нам нашу об’єднану православну помісну церкву. Дехто втратив надію, дехто продовжував вірити. І Божа допомога дає мені зараз підстави стверджувати, що ми близькі до отримання томосу на автокефальну помісну церкву як ніколи", - сказав Президент.

У свою чергу, патріарх Філарет наголосив, що визнання української церкви стане великим поштовхом до об’єднання всього українського суспільства.

Глава держави також провів зустріч з Митрополитом київським і всієї України Макарієм, предстоятелем Української автокефальної православної церкви, та офіційно прийняв звернення до Вселенського патріарха Варфоломія про надання українській церкві томосу про автокефалію з підписами усіх архієреїв УАПЦ.

Водночас Президент провів зустріч і з предстоятелем Української православної церкви Митрополитом київським і всієї України Онуфрієм.

Порошенко повідомив митрополиту про свій візит до Стамбула, де провів зустрічі зі Вселенським патріархом Варфоломієм та членами Синоду Вселенського патріархату, які, за даними прес-служби глави держави, були присвячені перспективам надання томосу на автокефалію Українській православній церкві.

"Відбулася багатогодинна розмова про долю України, про долю української церкви. Його всесвятість висловлював турботу про усіх громадян України, підтримку нашій країні у відбитті агресії у дуже непрості часи, коли Україна втрачає найкращих своїх синів та доньок", - розповів Президент.

Читайте також: Рада завтра розгляне проект постанови щодо автокефалії для української церкви

Як зауважили в АП, глава держави та предстоятель Української православної церкви (МП) обмінялися думками щодо активізації міжконфесійного діалогу в Україні.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко 17 квітня заявив, що підготував звернення до архієпископа Константинополя, Вселенського патріарха Варфоломія із проханням видати томос щодо автокефалії православної церкви в Україні, а також закликав Верховну Раду підтримати це звернення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-