ГПУ зняла підозру з охоронців Розенблата, статті проти нардепа - незмінні

ГПУ зняла підозру з охоронців Розенблата, статті проти нардепа - незмінні

Укрінформ
Генеральна прокуратура Україна повідомила народному депутату Бориславу Розенблату про зміну раніше повідомленої підозри в частині зняття підозри у вчиненні злочину з охоронців депутата.

Про це в ході засідання Солом’янського районного суду Києва оголосив прокурор Валентин Мусіяка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ті обставини, які зазначені в повідомленні про зміну підозри, відрізняються від попередньої підозри лише тим, що до злочину, як встановлено слідством на даний момент, не причетні Ярощук та Адобаш, яким раніше повідомлялось про підозру. В інших обставинах все так само", - сказав Мусіяка.

При цьому прокурор розповів кореспонденту Укрінформу, що статті кваліфікації злочину, в якому підозрюється Розенблат, не змінилися.

"Статті кваліфікації не змінені, єдине, що він тепер підозрюється у вчиненні злочину, який інкримінувався раніше не у групі осіб, а особисто. І власне статті обвинувачення з цього приводу не змінились. Як була частина 4 статті 368 і частина 2 статті 369, так вони і залишились", - зазначив він.

Читайте також: Суд відмовився знімати арешт з майна Розенблата

Як повідомлялося, раніше суд арештував частину майна Розенблата, якого підозрюють в отриманні хабарів від представника іноземної компанії за сприяння у видобутку бурштину.

18 серпня Солом'янський районний суд Києва продовжив  на 2 місяці строк дії покладених на Розенблата обов'язків, а саме: носити браслет, не відлучатися без дозволу з міст Житомира і Києва, здати закордонний паспорт, не спілкуватися з певними особами.

18 липня суддя Солом'янського районного суду Києва Світлана Кушнір обрала для Розенблата запобіжний захід у вигляді застави 7 млн гривень, поклала на нього обов'язок здати закордонні паспорти й носити електронний браслет.

САП повідомила, що Розенблат вніс заставу і вдягнув електронний браслет. Сам же Розенблат заявив, що заставу внесла його родина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-