Справа Майдану: суд відклав обрання запобіжного заходу Серединському

Справа Майдану: суд відклав обрання запобіжного заходу Серединському

Укрінформ
Печерський райсуд через відвід судді відклав розгляд клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу заступнику начальника Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Анатолію Серединському, який підозрюється у протидії учасникам Майдану під час роботи у МВС (2013-14 рр.).

Відповідне рішення ухвалив слідчий суддя Віталій Писанець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

На початку судового засідання прокурор оголосив відвід судді Писанцю, оскільки, на думку сторони обвинувачення, суддя є упередженим, тому що не розглянув 29 вересня клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Серединського.

"Прокуратура направила до Печерського райсуду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для Анатоля Серединського ще 29 вересня. З того часу пройшло 72 години і суддя призначив розгляд цього клопотання лише зараз, коли процесуальні терміни вже минули. Тому сторона обвинувачення вважає суддю Писанця упередженим та оголошує йому відвід", - оголосив прокурор.

В свою чергу адвокати Серединського заперечували у задоволенні цього клопотання. Вони апелювали до того, що 29 вересня ніхто не затримував Серединського, а він сам з'явився до суду.

Зрештою суддя Писанець вирішив відкласти розгляд справи до обрання автоматизованою системою суду нового слідчого судді.

Читайте також: ГПУ показала докази причетності екс-посадовців МВС до злочинів проти Майдану

Як повідомляв Укрінформ, 29 вересня ГПУ повідомила про підозру колишньому начальнику відділу організації служби управління по організації роботи конвойних підрозділів спеціальних установ та судової міліції Департаменту громадської безпеки МВС Анатолію Серединському, який зараз працює заступником начальника Департаменту превентивної діяльності Нацполіції.

За версією слідства, Серединський причетний до розробки постанов Кабміну про надання дозволу на використання гранат виробництва Російської Федерації проти учасників мирних акцій у лютому 2014 року.

За даними слідчих, він також роздавав гроші в конвертах правоохоронцям, які протидіяли учасникам мирних акцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-